Input muting

Hardware questions and issues with the FV-1

Moderator: frank

Post Reply
Mcfly
Posts: 46
Joined: Fri Mar 08, 2013 1:38 pm
Location: Argentina

Input muting

Post by Mcfly » Sun Apr 03, 2016 2:04 pm

Hi! Is there any way to mute the input of the FV1? I tried to connect one leg of the input capacitor to ground but it cause noise at the ouput of the chip.

frank
Posts: 991
Joined: Wed Oct 19, 2005 12:26 pm
Contact:

Post by frank » Tue Apr 05, 2016 10:58 am

No one has asked that before. You could try hooking the unused input to 1/2 Vcc which would be about the same as the "0" point generated in the ADC. Best solution for an unused input is to ignore it in code but I am assuming this is not possible for some reason.
Frank Thomson
Experimental Noize

Post Reply